Okumadan Geçmeyin, Kitap Okumanın 11 Faydası!

Kitap okumak, bir hobi olarak değil, bir yaşam tarzı olması gereken bir eylemdir. Aslında sandığımızdan önemi çok daha büyüktür. Dünyaca ünlü CEO’lar bile her gün kitap okuyorlar. Bu yazımızda sizlere kitap okumanın 11 faydasından bahsedeceğiz.

Ben Sarp, bu yazımda bir kitap okumanın nasıl yarar sağlayacağını anlatacağım. İsterseniz ilkiyle başlayalım

Kitap Okumanın 11 Faydası

1- Konsantrasyonu Arttırır.

Eğer hoşumuza gidecek bir kitap okuyorsak bu kitabı okumaya devam edeceğimiz bir gerçek. Bu sayede hoşlandığınız kitaplar, sizi kitap okurken daha odaklı okumanızı sağlar. Bu da gündelik işlerinizi aksatmadan yerine getirebileceğiniz anlamına gelir.

2- Uykuyu düzeltir.

Sevdiğimiz kitabı okumak kafamızı boşaltır ve bizi dinlendirir. Uyumadan hemen önce okuma yaparsak kafayı boşaltır, daha verimli bir uyku alabiliriz.

3- Okunmaya İhtiyacı Vardır.

Kitabı her yerde okuyabilirsiniz. Bu sayede her gün yeni bilgi edinebilirsiniz.

4- Yalnızlıktan korur.

Kitap okuduğumuzda yaşadığımız sıkıntıları az da olsa unutabiliriz. Dünyaca ünlü CEO’lar bu şekilde daha başarılı olmaya açılıyorlar.

5- Okumak bizi geliştirir.

Sevdiğimiz kitapları okuyunca o türdeki kitaplar hakkında bilgi ediniriz. Ayrıca çalıştığımız alanlarla ilgili okuyunca o alan ile ilgili yeni bilgiler edinebiliriz.

6- Yaratıcılığı güçlendirir.

Sevdiğimiz kitapları okuyunca oradaki hikayeyi kafamızda canlandırırız. Bu sayede bazı şeyler üstüne düşünerek o hikayeyi aklımızda yeniden kurgularız. Bu da bizim hayal gücümüzü geliştirir. Dünyaca ünlü CEO’lar bu sayede çılgınca fikirler üretebiliyorlar.

7- Kelime haznesini genişletir.

Kitap okuduğuımuzda bilinen veya bilinmeyen bir sürü kelime olabilir. Bu da bize yeni kelimeler kazandırır, dili daha etkili ve düzgün kullanmamızı sağlar.

8- Bakış açıları kazandırır.

Kitabı odaklı okuyunca her karakterin kendi düşüncesi olduğunu görürüz. Bunu bazı karakterleri sorgularken farkedebilirsiniz. “Bu nasıl bir düşünce tarzı?”, “Bu nasıl bir beyin?” gibi sorularda aslında farklı düşünce tarzının olduğunu buluruz. Burada farklı açılar kazanabiliriz.

9- not alma becerisini geliştirir.

Kitap okurken okuma anında anlamak zor olabilir. Bu nedenle anlamadığınız yerleri çizip not alırsanız sonradan dönüp tekrar bakabilirsiniz.

10- Daha doğru kararlar vermemizi sağlar.

Kitap okuduğumuzda eleştirel düşünme güçlenir. Farklı açılar edinerek farklı eleştiriler yapabiliriz. Bu da bizim eleştiri ve yorum kabiliyetimizi güçlendirir.

11- Hastalıklardan korur, zeka geliştirir.

Bugüne kadar yapılan araştırmalara dayanarak kitap okumanın bizi alzheimer gibi hastalıklardan koruduğu gözlemlenmiştir. Sesli kitap okumanın IQ puanının yükselttiği tespit edilmiştir.

Daha fazlasıda var!

Kitap okumanın ayrıca sohbet ortamını şenlendirdiğini ve sizi daha çok sosyal hale getirmesi de var. Özellikle kitapların sunum esnasında düzgün diksiyona kat ve kat faydası dokunmuştur.

Şimdilik bu kadar, daha farklı makaleler gelmeye devam edecektir. Eğer istekleriniz olursa bize iletişim formundan yazabilirsiniz. Başka yazılarda görüşmek üzere. Hoşçakalın.